English

Menü
Nyitólap
Bővebben
Software
Elérhetőségeink

Néhány munkánk
100MS/s DSO
DigiCam8
Arthur-PC
USB-s programozó
Eredményjelzők


Bővebben

Röviden a szokatlan angol cégnévről: Magát az Arthur nevet még valamikor 1985 magasságában adta nekem a fiatalabbik bátyám egyik gitáros haverja. Ez nekem nagyon megtetszett, és bár soha senki nem hívott így, a szoftvereimet ezen név alatt írtam ettől kezdve. Kezdetben Arthur Software voltam, majd Arthur Computer Systems-nek hívtam magam, és csak jóval később tértem át az Arthur Digital Solutions-ra.

Néhány szó magamról: a nevem Kócsi Andor, 1969-ben születtem Budapesten. 1982-ben érintett meg a számítástechnika, amikor egy ZX81 került a család birtokába. Azóta tanulom ezt a tudományt. 1985-ben készült el első saját tervezésű számítógépem. A fantáziadús Nebuló-3 nevet kapta az akkoriban futó Nebuló-2 után, ami a Mikroterv GMK Z80 oktatógépe volt. A Nebuló-3 sokat fejlődött, a végeredmény egy Arthur-PC nevű számítógép lett.

Az elektronikai szakmával édesapám ismertetett meg, tőle tanultam az alapokat. A számítástechnikát a bátyámtól tanultam. Az első hivatalos, fizető munkámat is ő szerezte 1987-ben. Ez egy software fejlesztés volt a Posta Kísérleti Intézet (PKI) megbízásából. Ekkor ismertem meg Gál Dénest, aki meghatározó szereplője volt további életemnek.

1990-től 2000-ig egyéni vállalkozóként dolgoztam. Ezekben az években rengeteg mikroprocesszoros készüléket fejlesztettünk Dénessel, többnyire az ő cégneve alatt. Ezek között talán a legérdekesebb a Kö-nig '95, majd 1998-tól a Kö-nig '98 elnevezésű kettős ipari klímavezérlő volt. Ezt egy klímatechnikai cégnek fejlesztettük ki, és több, mint ezer darabot vásároltak meg belőle, amíg le nem másolták... A vezérlések az egyik hazai mobilszolgáltató 450 és 900 MHz-es tornyaiban üzemeltek.

2001 januárban egy kétéves munkaszerződést írtam alá egy ausztrál céggel. Ennek értelmében feleségemmel Sydney-be költöztünk és a cégnél software fejlesztőként dolgoztam. A cég alapvetően kontaktusnélküli kártyákon alapuló fizető- és beléptetőrendszerek fejlesztésével foglalkozott. Családi okok miatt fél év kinttartózkodás után hazajöttünk. Az azóta eltelt nyolc évben sokmindent csináltam. Jelentősebb munkáimat a TELELUX kft-nél végeztem, ahol különböző eredményjelzők tervezésével és kivitelezésével foglalkoztam. Később egy fénytechnikai cégnek fejlesztettem elektronikát és szoftvert. 2010 áprlisától 2012 decemberig a Tungsram-Schréder Zrt alkalmazottja voltam, programozói pozicióban. 2012 decemberétől 100 százalékban a sajat cégemnek dolgozm.


Ugrás a lap tetejére Utolsó módosítás: 2017.12.05
Copyright © 2008